08-592 559 58

NYHET! 

Sigtuna Lås & Larm AB har installerat hundratals inbrottslarm genom åren i vår stad i såväl bostäder som företag och skolor.
Nu har frågan ställts till oss av flertalet privatpersoner om vi inte kan ta fram ett riktigt bra erbjudande på ett larmsystem som är skalbart och som passar alla. Sagt och gjort - Nu är det här!
Vi kallar det Sigtunalarmet.

SIGTUNALARMET

Grundpaketet passar perfekt för dig som bor i lägenhet, mindre boende eller lokal. Men man kan enkelt lägga till enheter som t ex. rörelsedetektorer, magnetkontakter eller kanske en utomhussiren, så att det passar just ditt behov.  Allt kopplat till Securitas Larmcentral om så önskas med Säkerhet Plus 365 (roamande 4G, uppdateringar och support alla dagar, året om)

larm lares ksenia larmpanel sigtuna lås och larm sigtunalasochlarm

Grundpaket

Passar perfekt för dig som bor i lägenhet, mindre boende eller lokal. 
Larmet tillverkas av Ksenia och är ett SSF-Intygat larmsystem som installeras av Sigtuna Lås & Larm AB som äPolisgodkänd Larminstallatör.
Säkerhet Plus 365  innebär att vi på distans uppdaterar larmets mjukvara kontinuerligt. I servicen ingår även roamande SIM-kort, vilket gör att larmet alltid kan kommunicera via GSM-nätet och väljer den operatör som har bäst mottagning. Larmöverföringen är övervakad. Dessutom ingår support 365 dagar om året. 
För total säkerhet kan du välja till att vara uppkopplad till Securitas Larmcentral.
Vid larm är det Securitas väktare som rycker ut

SIGTUNALARMET

1 st Centralenhet med inbyggd manöverpanel & 4G
1 st Rörelsedetektor
1 st Magnetkontakt med vibrationsavkänning

App (iPhone el Android)
Installerat och klart *)


TOTALT

Säkerhet Plus 365 tillkommer och kostar 2 369:-/år och faktureras årsvis.

*) I priset ingår en timmes arbete. Larmets centralenhet måste ha en anslutning till bredbandet och ledig port i router eller switch och inte mer än 2 meter ifrån tänkt monteringsplats.

11 500 SEKTillval tjänster och extra enheter


Larmcentral inkl. fria utryckningar / månad
Larmcentral exkl. fria utryckningar / månad **
245 SEK
145 SEK

Extra rörelsedetektor
Extra magnetkontakt med vibrationsavkänning
Utomhussirén
Rökdetektor


**) Kostnad per utryckning tillkommer.


2 495 SEK

995 SEK
2 995 SEK
2 245 SEK

Samtliga priser är inklusive moms


SIGTUNALARMET

frågor & svar

Vid samtal med våra kunder har vi ställt frågor kring vad man önskar att ett hemlarm ska omfatta som grund. Vår erfarenhet, efter flera hundra installationer, visar också att valfrihet är bland det viktigaste och det  har man med Sigtunalarmet.

Vad är uppsidan med att äga sitt larm jämfört med att hyra?

Hyra blir alltid dyrare på sikt. Att köpa sitt larm är ju en investering i bostaden eller lokalen. Att sedan kunna välja till tjänster och på så vis kunna påverka månadskostnaden är ju ett stort plus. En del vill ju faktiskt inte ha larmet kopplat till larmcentral.

Vad är en rimlig kostnad att betala för ett inbrottslarm som man äger, inte hyr?

Våra kunder har själva sagt att de tycker att ett bra grundpaket borde kosta runt 10-12 000 kr. 

Det är en engångskostnad och du äger ditt larm. 


Hur många detektorer kan jag koppla till larmet?

Du kan koppla upp till 96 enheter till ditt larm. Beroende på vad du har för behov kan du addera      t ex. fler rörelsedetektorer, magnetkontakter, utomhussiren m.m.  Bor du lite större kommer du att behöva flera rörelsedetektorer för att få en bra täckning.

Ska larmet vara anslutet till en larmcentral? 

Majoriteten av de vi frågade svarade att de önskar att larmet är anslutet. Vi har därför tillsammans med Securitas tagit fram två alternativ.

1. Utryckningar ingår i månadskostnaden.

2. Utryckningar ingår ej i månadskostnaden och man betalar per utryckning.

Men du kan också helt välja bort larmcentral, om du inte tycker det är intressant.

Är det Securitas väktare som rycker ut i händelse av larm?

Ja, det är alltid uniformerade Securitasväktare som rycker ut. De står i ständig kontakt med larmcentralen och kan tillkalla Polis om situationen skulle kräva det.

Är larmet kopplat till en app? 

Ja visst! Appen finns både för iPhone och Android. Appen är väldigt översiktlig och du sköter hela larmet från den. Larma av/på, se tillkopplingsstatus, se händelselogg mm.

Appen är gratis och uppdateringar sker genom Säkerhets Plus 365.

Får jag notiser om en händelse i mitt hus?

Ja självklart! Larmet kan skicka sms, push och e-post. Samtliga tillfrågade ville få ett SMS om larmet går medan en pushnotis eller e-post räcker när larmet slås på/av när t ex barnen kommer hem. Med Sigtunalarmet väljer du själv i appen hur du vill bli notifierad.

Kan jag ansluta kameror till mitt larm?

Man kan koppla ihop kameror med larmet för att få bildverifiering på larmorsaken. Men larmet är ett larm, inte ett kamerasystem. Självklart installerar vi professionella kamerasystem både hos privatpersoner och företag. 

Kan jag koppla ett kodlås till larmet?

Det finns möjligheter att t ex öppna en dörr via larmet/appen men kräver då viss installation. I dagsläget kan du inte koppla t ex. Yale Doorman till ditt larm. Men du kan självklart ha t ex. Yale Doorman ändå. Vi guidar dig gärna till den bästa låslösningen för dig. 

Vad är skillnaden mellan Sigtunalarmet och Verisure, Sector?

Framför allt den totala kostnaden sett på några år.

Hos både Verisure och Sector ökar månadskostnaden med ca 20:- per extra detektor, utöver kostnaden för inköpet av detektorn, till systemet du inte äger!

Det gör att deras månadskostnader inte sällan ligger mellan 500-650:-/mån. Det blir drygt            30 000:- på 5 år, utöver inköpskostnaden för systemet du, igen, inte äger!

Sigtunalarmet äger du och du kan välja om larmet ska vara uppkoplat till larmcentral eller ej, med eller utan utryckningar. Du kan med andra ord välja din månadskostnad. Ett larmsystem du äger ska ses som en investering i fastigheten

Varför/vad är Säkerhet Plus 365?

Säkerhet Plus 365 består av fyra delar.

  • Roamande 4G SIM-kort

  • Löpande uppdateringar av mjukvara

  • Övervakad larmöverföring

  • Support 365 dagar om året

Roamingen gör att larmet väljer den mobiloperatör som har bäst mottagning där larmet är monterat. Samma back-up lösning som banker har och som förespråkas av försäkringsbolag. Alla trafikavgifter för sms och data ingår. Kostnaden är 2 369:- och faktureras årsvis.

Löpande uppdateringar gör att ditt larm alltid är uppdaterat med den senaste mjukvaran, på så sätt blir larmet egentligen inte gammalt. Nya funktioner tillkommer också löpande.

Övervakad larmöverföring innebär att larmcentralen och larmet har kommunikation, även när larmet är avstängt

Support 365 dagar om året. Vi på plats för att hjälpa dig på distans. Vi kan ändra i programmeringen eller göra andra ändringar enligt dina önskemål. Bara att maila eller ringa så hjälper vi dig.


Våra sammarbetspartners


Välkommen att kontakta oss direkt! Skicka ett mail eller ring.

Sigtuna Lås & Larm AB

Ditt lokala säkerhetsföretag!

Sigtuna

08-592 559 58

info@sigtunalasochlarm.se

Måndag-fredag: 08:00-19:00
Lördag 11:00-18:00 
Söndag 11:00-18:00